Uutinen

Ban: Liike-elämä ilmastosopimuksen tueksi

YK:n pääsihteerin Ban Ki-moonin mielestä yritysten tulisi sijoittaa vihreään teknologiaan ja alkaa lobata hiilipäästöjen leikkaamisen puolesta.
Jari Nousiainen
26.5.2009

Vihreä talous on fiksu sijoitus, sanoi YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sunnuntaina 24. toukokuuta liike-elämän ilmastokokouksessa World Business Summitissa Kööpenhaminassa. Tapaamisen tarkoituksena oli saada yritykset tukemaan sopimuksen syntymistä joulukuun ilmastokokouksessa.

"Poliittiset johtajat ovat toisinaan heikkoja, koska heillä on vain lyhytnäköinen tavoite säilyttää äänestäjänsä", Ban huomautti Reutersin uutisen mukaan ja kehotti teollisuutta ottamaan hiilipäästöjen vähentämisen omalle lobbausagendalleen poliitikkojen liikkeelle saamiseksi.

Päästövähennyksiä vastaan lobbaaminen on myöhäistä, Ban totesi puheessaan. Teollisuuden tulisi luopua hyödyttömästä vastahankaisuudesta ja osallistua ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun.

Reutersin haastattelussa Ban totesi myös, että Yhdysvalloissa luonnosteltu ilmastolaki 17 prosentin päästövähennyksistä vuoden 2005 tasoon verrattuna on riittämätön.

Pääsihteeri Ban on parhaillaan vierailulla Suomessa. Keskiviikkona 27. toukokuuta hän tapaa suomalaisia kansalaisjärjestöjen edustajia.

Lisää tietoa aiheesta