Uutinen

Anna aikaa -tapahtuma: Omaa järjestöä etsimässä

Neljätoista järjestöä houkutteli uusia vapaaehtoisia toimintaansa Anna aikaa -tapahtumassa. Kepan toimistolla 25.1. järjestetty tilaisuus houkutteli paikalle reilut viisikymmentä vapaaehtoistyöstä kiinnostunutta.
Esa Salminen
27.1.2006

Anna aikaa -tapahtuma (Kuva: Esa Salminen)

Taksvärkin Nina Jutila (vas.) ja Pauliina Koponen (kesk.) kertoivat järjestötoiminnasta vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille.

"Tämä on huippuidea", kommentoi Maan ystävien Riitta Savikko tapahtuman loppupuolella. "On ilo nähdä, kuinka monenikäisiä ihmisiä järjestöjen toiminta kiinnostaa."

Pöydillä olevat nimilistat täyttyivät nopeasti lisätietopyynnöistä ja lehtitilauksista. Tapahtumassa kuultiin muutamia tietoiskuja kokemuksista vapaaehtoistyöstä Suomessa ja kehitysyhteistyöstä Afrikassa. Iltapäivän tarkoituksena oli kuitenkin antaa kehitysyhteistyöstä kiinnostuneille ihmisille tilaisuus tutustua rauhassa monenlaisten järjestöjen toimintaan.

"Tällaisia tilaisuuksia pitäisi olla jatkossa useammin. Täällä voi puhua ihmisille rauhassa, toisin kuin messuilla ja muissa massatapahtumissa, missä suuret joukot kävelevät pöytien ohitse, eikä kenenkään kanssa ehdi puhua kunnolla", ehdotti Pauliina Koponen Taksvärkistä.

Monet vieraat viettivät aikaa jokaisen järjestön pöydän ääressä pitkään ja useimmat lupasivat tutustua järjestöihin paremmin jatkossa. "Täällä on hirveän hyvä tunnelma, kun on niin paljon samalla tavalla ajattelevia ihmisiä yhdessä paikassa", sanoi Kotkasta varta vasten Kepaan tullut Anu Anttila.

Useimpien tapahtumassa vierailleiden tapaan Anttila ei ole ollut järjestötoiminnassa mukana aiemmin. Kun metsätalouden opinnot veivät nuoren naisen vaihtoon Malawiin, kiinnostus kehityskysymyksiä kohtaan heräsi.

"Ihan itseäni ajatellen tänne tulin, sillä haluaisin tehdä työtä kehityksen parissa", hän mietti, "mutta täällä olen vaikuttunut järjestöjen työstä ja haluan antaa oman panokseni myös vapaaehtoisena jollain tavalla."

Kassi täynnä esitteitä ja lehtiä Anttila suuntasi vielä Kepan kirjastoon ennen kotimatkaa.

Myös Kaijaleena Roihuvuo oli tyytyväinen järjestöjen antiin. "Ihanaa, että tällaisia tilaisuuksia järjestetään", hän suitsutti. Roihuvuo oli tullut tutustumaan erityisesti mahdollisuuksiin lähteä Afrikkaan vapaaehtoistyöhön. Hän oli mielestään saanut arvokasta tietoa Etelän vapaaehtoisohjelma Etvon ja Suomen UFF-yhdistyksen esittelypisteistä.

Seuraavan kerran järjestöjen tarjoamiin vapaaehtoistyömahdollisuuksiin pääsee tutustumaan toukokuussa Maailma Kylässä -festivaalin yhteydessä sekä ympäri Suomea pidettävillä Mahdollisuuksien toreilla.