Uutinen

Afrikka kutsuu!

Marcus Floman
8.4.2002

Afrikka 2002 -kampanja alkoi jo tammikuussa, mutta varsinkin nyt huhtikuussa ja toukokuussa tapahtumia on runsaasti. Afrikka 2002:n tarkoituksena on tuoda Afrikan eri puolia suomalaisen yhteiskunnan tietoisuuteen. Kevään aikana, ja jonkin verran myös kesällä, kampanja tutustuttaa ihmiset Afrikkaan teemapäivien, näyttelyjen, teatteriesitysten, musiikin, kirjojen ja keskustelujen avulla.

Kampanjan käynnistäjä on Ulkoasiainministeriö, muina järjestäjinä toimivat kansalaisjärjestöt kuten Kepa, Suomen YK-liitto ja Amnesty International.

Afrikka 2002 -kampanjan päätapahtuma aukeaa Helsingin Kaapelitehtaalla torstaina huhtikuun 18. päivänä kello 10. Kaapelitehtaan 4000 neliömetriä täyttyvät neljäksi päiväksi yli 250 esiintyjä- ja seminaarivieraasta.

Afrikkalaisista musiikkivieraista tunnetuimpia on zimbabwelainen a capella -yhtye Black Umfolosi. Nuorta voimaa edustavat senegalilainen Fania yhtyeineen sekä tansanialainen rap-artisti Only Face. Black Umfolosi ja Fania esiintyvät Merikaapelihallissa lauantaina iltapäivällä ja illansuussa, Only Face on esiintymisvuorossa perjantaina.

Musiikkiesitysten lisäksi tarjolla on teatteria, tanssia, elokuvia, näyttelyitä, työpajoja ja kymmeniä seminaareja tai luentoja sekä afrikkalaista ruokaa. Kaapelilla tapahtuu torstaista lauantaihin kello 10-19, sunnuntaina kello 10-18. Tarkempi ohjelma löytyy kampanjan kotisivuilta www.afrikka2002.net; lisätietoja esiintyjistä antaa Annika Ihalainen, PopZoo Promotions, 040-721 5499.

Kaikkiin Kaapelin tapahtumiin on vapaa pääsy. Järjestelyistä vastaavat ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyöosasto, noin 90 kansalaisjärjestöä sekä päätuottajana PopZoo Promotions.

Lista Afrikka 2002 -tapahtumista.
www.afrikka2002.net