Uutinen

Aasian kehityspankki: Tuloerojen kasvuun puututtava

Aasian nopeasti kasvavissa talouksissa kuilu köyhien ja rikkaiden välillä levenee, jos hallitukset eivät ryhdy toimiin, Aasian kehityspankin pääjohtaja totesi.
Sanna Jäppinen
9.2.2007

Aasiassa on useita huimasta talouskasvusta nauttivia maita. Talouden kasvu on nostanut miljoonia ihmisiä köyhyysloukusta, mutta kasvun hedelmät eivät ole jakautuneet tasaisesti, totesi Aasian kehityspankin pääjohtaja Haruhiko Kuroda BBC:n mukaan.

"Kiinan ja Intian kaltaiset nopeasti kasvavat taloudet ovat osoittaneet, että vaikka absoluuttinen köyhyys on vähentynyt merkittävästi, ovat myös tuloerot köyhien ja rikkaiden välillä kasvaneet", Kuroda totesi.

Kuilun kuromiseksi pienemmäksi pääjohtaja vetosi maiden hallituksiin, jotta ne käyttäisivät enemmän varoja terveydenhuoltoon ja koulutukseen. Myös maaseudun elinolojen parantamiseen olisi kiinnitettävä erityistä huomiota.

Kuroda puhui Vietnamin Hanoissa pidetyssä kansainvälisessä konferenssissa, jossa pohdittiin, miten avunantajat voivat varmistaa sen, että kehitysyhteistyövaroja käytetään mahdollisimman tehokkaasti nimenomaan köyhyyden vähentämiseen.

"Managing for Development Results" -teeman ympärille kokoonnuttiin nyt kolmannen kerran, aiemmat kokoukset ovat olleet vuonna 2002 Meksikossa ja vuonna 2004 Marokossa, Than Nien News kirjoittaa.

Lisää tietoa aiheesta