Uutinen

27 000 kävijää Afrikka 2002 päätapahtumassa

Katri Kaarniala
21.4.2002

Afrikka 2002 -kampanjan päätapahtuma keräsi Helsingin Kaapelitehtaalle kaikkien aikojen ennätysyleisön. Ulkoasiainministeriön järjestämään tapahtumaan tutustui neljän päivän aikana arviolta 27 000 kävijää. Yleisömäärä on suurempi kuin yhdessäkään Kaapelitehtaan aiemmassa tapahtumassa.

Afrikka 2002 tarjosi asia- ja kulttuuriohjelmaa Afrikasta kaikenikäisille. Esiintyjiä ja näytteilleasettajia oli useita satoja. Afrikkalaisen musiikin, ruoan ja kulttuurin lisäksi teemoina olivat talous ja kauppa, ihmisoikeudet ja demokratia, ympäristö sekä köyhyyden vastainen taistelu. Afrikka täytti kaikki Kaapelitehtaan tapahtumatilat - 53 000 neliömetrillään Kaapeli on Suomen suurin kulttuurikeskus.

"Tapahtuman suosio ylitti odotuksemme. Se kertoi Afrikan elinvoimasta ja siitä, että maanosa todella kiinnostaa suomalaisia. Myös Suomessa asuvat afrikkalaiset ovat olleet alusta alkaen mukana tapahtuman järjestämisessä", sanoo linjanjohtaja Christian Sundgren ulkoministeriön kehitysyhteistyöosastolta.

Ministeriön lisäksi tapahtumaa oli toteuttamassa satakunta kansalaisjärjestöä sekä lukuisa joukko muita Afrikan-tuntijoita. Päätuottajana toimi PopZoo Promotions. Tapahtuma oli osa Afrikka 2002 - tiedotuskampanjaa, joka jatkuu vielä toukokuun ajan eri puolilla Suomea.

Lisätietoja antavat kehitysyhteistyöosaston tiedotuspäällikkö Katri Kaarniala, 09-1605 6348 sekä Kaapelitehtaan toimitusjohtaja Pekka Timonen, 050-3374386.

 

UM:n kehitysyhteistyöosaston tiedote