Uutiset

Täältä löydät tuoreimmat uutiset Fingon ja jäsenkenttämme toiminnasta.
Kuvituskuva.

Maailma kylässä on kestävän kehityksen ja globaaliaiheiden festivaali, jonka yksi näkyvä ja toivottu osa-alue ovat näytteilleasettajat: järjestöt, ruoka– ja basaarimyyjät, yritykset, viranomaiset ja oppilaitokset. Festivaalilla erilaiset tahot esittelevät toimintaansa kestävän kehityksen, globaalin oikeudenmukaisuuden, ihmisoikeuksien, ympäristön, kulttuurin ja yhteiskuntavastuun alueilla.
Lue lisää »
Kuvituskuva.

Maailma kylässä –festivaali järjestetään ensi keväänä 29.–30.5.2021. Uudistuvan festivaalin ohjelmavalinnoissa painotetaan tulevaisuus-teemaan liittyvää ohjelmaa niin puheissa, elokuvissa kuin lastenohjelmassakin. Myös näytteilleasettajat ja muut osallistuvat organisaatiot voivat huomioida teeman toiminnassaan ja sisällöissään. Vaikutamme yhdessä tulevaisuuteen jo tänään.
Lue lisää »
Kuvassa vapaaehtoisena toimiva opettaja Johnson Kaka.

Hallituksen ensi vuodelle hyväksymän talousarvioesityksen mukaan kehitysyhteistyön määrärahoja nostetaan hallitusohjelman mukaisesti. Suomi käyttää ensi vuonna varsinaiseen kehitysyhteistyöhön yli 710 miljoonaa euroa, eli kasvua on lähes 29 miljoonaa euroa. Kehitysjärjestöt saavat esityksen mukaan reilun neljän miljoonan euron, eli noin viiden prosentin korotuksen.
Lue lisää »
Euroopan Suunta -podcastin logo turkoosilla taustalla.

Uusi podcast-sarja EU:sta ja Afrikasta alkaa. Ensimmäisessä jaksossa ulkoministerin valtiosihteeri Johanna Sumuvuori ja ulkoministeriön Afrikan politiikka -tiiminvetäjä Maria Kurikkala käyvät läpi viisi faktaa EU:n ja Afrikan suhteista.
Lue lisää »