Koronapandemia on heikentänyt monien hauraiden alueiden ihmisten toimeentuloa tänä keväänä. Pandemian lisäksi tuholaisvitsaukset, ilmastonmuutos, sään ääri-ilmiöt, tulvat ja kuivuus uhkaavat ruokaturvaa globaalissa etelässä.
YK onkin varoittanut, että pandemian synnyttämä talouslama voi johtaa jopa “raamatulliseen nälänhätään” ja akuutista nälästä kärsivien määrän tuplaantumiseen. Jos pandemian aiheuttamiin haasteisiin ei löydetä ratkaisua, riskinä on myös erilaisten konfliktien syttyminen.
Miten ilmastonmuutokseen ja muihin ruokaturvaa uhkaaviin ilmiöihin voidaan varautua? Miten käy Somalian viime vuosien myönteisen kehityksen, kun moni kriisi uhkaa yhtäaikaa? Millainen rooli naisilla on esimerkiksi Tansaniassa ruokaturvassa ja ilmastonmuutokseen sopeutumisessa? Kuinka koronapandemia on vaikuttanut ihmisten arkeen eri puolilla maailmaa?
Fingo, Fida, Kirkon Ulkomaanapu sekä Food and Forest Development Finland (FFD) järjestävät virtuaalisen mediatilaisuuden, jossa asiantuntijat tarjoavat ajantasaista tietoa maailman ruokaturvatilanteesta.
Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 3.6 klo 08:15. Lähetämme paluupostina kutsun Zoom-tapahtumatilaan sekä osallistumisohjeet.
Asiantuntijoiden alustusten jälkeen tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä. Ilmoittautumislinkin kautta voi myös varata pidemmän haastatteluajan yhden tai useamman asiantuntijan kanssa.
Mitä: Virtuaalinen mediatilaisuus maailman ruokaturvatilanteesta
Missä: Zoom-alustalla, ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä.
Milloin: keskiviikkona 3.6. kello 9-10:30. Kirjautuminen päättyy klo 8:55.
Puhujat: Rilli Lappalainen, kestävän kehityksen johtaja, Fingo; Tiina Huvio, ohjelmajohtaja, FFD; Daniel Korpela, Maajohtaja, Tansania, Fida; Mika Jokivuori, Maajohtaja, Somalia, Kirkon Ulkomaanapu; Maija Saarni, Humanitaarisen avun päällikkö, Lähi-Itä/Itä-Afrikka.
Lisätietoja tapahtumasta:
Karoliina Knuuti, Fingo
karoliina.knuuti(a)fingo.fi
+358 50 317 6706
Katja Köykkä, Fida
katja.koykka(a)fida.fi
+358 50 5233 098
Minna Elo, Kirkon Ulkomaanapu
minna.elo(a)kua.fi
+358 50 406 0641
Kuvia vapaasti käytettäväksi löydät linkkien takaa:
Kuvien tekijätiedot tulee merkitä muodossa: Kuvaajan nimi/Järjestön nimi