Lilia Moyo, 30, kastelee säkkipuutarhaansa Bidibidin pakolaisasutusalueella.
Lilia Moyo, 30, kastelee säkkipuutarhaansa Bidibidin pakolaisasutusalueella. Pakolaiset oppivat uusia taitoja Kirkon Ulkomaanavun viljelykoulutuksessa ja saavat kurssilla myös siemeniä ja työkaluja.
Kuva:
Tatu Blomqvist
Kirkon ulkomaanapu
Tiedote

Akuutista nälästä kärsivien määrä tuplaantumassa – miten järjestöt vastaavat ruokaturvan kriisiin? Kutsu virtuaaliseen mediatilaisuuteen

Keskiviikkona 3.6. klo 9:00 etäyhteyksin järjestettävässä mediatilaisuudessa Fingo, Fida, Kirkon Ulkomaanapu sekä FFD tarjoavat ajantasaista tietoa globaalista ruokaturvatilanteesta sekä arvioita hätäavun tarpeesta.
1.6.2020

Koronapandemia on heikentänyt monien hauraiden alueiden ihmisten toimeentuloa tänä keväänä. Pandemian lisäksi tuholaisvitsaukset, ilmastonmuutos, sään ääri-ilmiöt, tulvat ja kuivuus uhkaavat ruokaturvaa globaalissa etelässä. 

YK onkin varoittanut, että pandemian synnyttämä talouslama voi johtaa jopa “raamatulliseen nälänhätään” ja akuutista nälästä kärsivien määrän tuplaantumiseen. Jos pandemian aiheuttamiin haasteisiin ei löydetä ratkaisua, riskinä on myös erilaisten konfliktien syttyminen.

Miten ilmastonmuutokseen ja muihin ruokaturvaa uhkaaviin ilmiöihin voidaan varautua? Miten käy Somalian viime vuosien myönteisen kehityksen, kun moni kriisi uhkaa yhtäaikaa? Millainen rooli naisilla on esimerkiksi Tansaniassa ruokaturvassa ja ilmastonmuutokseen sopeutumisessa? Kuinka koronapandemia on vaikuttanut ihmisten arkeen eri puolilla maailmaa?

Fingo, Fida, Kirkon Ulkomaanapu sekä Food and Forest Development Finland (FFD) järjestävät virtuaalisen mediatilaisuuden, jossa asiantuntijat tarjoavat ajantasaista tietoa maailman ruokaturvatilanteesta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 3.6 klo 08:15. Lähetämme paluupostina kutsun Zoom-tapahtumatilaan sekä osallistumisohjeet.

Asiantuntijoiden alustusten jälkeen tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä. Ilmoittautumislinkin kautta voi myös varata pidemmän haastatteluajan yhden tai useamman asiantuntijan kanssa. 

Mitä: Virtuaalinen mediatilaisuus maailman ruokaturvatilanteesta

Missä: Zoom-alustalla, ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä.

Milloin: keskiviikkona 3.6. kello 9-10:30. Kirjautuminen päättyy klo 8:55.

Puhujat: Rilli Lappalainen, kestävän kehityksen johtaja, Fingo; Tiina Huvio, ohjelmajohtaja, FFD; Daniel Korpela, Maajohtaja, Tansania, Fida; Mika Jokivuori, Maajohtaja, Somalia, Kirkon Ulkomaanapu; Maija Saarni, Humanitaarisen avun päällikkö, Lähi-Itä/Itä-Afrikka.
 

Lisätietoja tapahtumasta:

Karoliina Knuuti, Fingo
karoliina.knuuti(a)fingo.fi
+358 50 317 6706

Katja Köykkä, Fida
katja.koykka(a)fida.fi
+358 50 5233 098

Minna Elo, Kirkon Ulkomaanapu
minna.elo(a)kua.fi
+358 50 406 0641


Kuvia vapaasti käytettäväksi löydät linkkien takaa:

Kuvien tekijätiedot tulee merkitä muodossa: Kuvaajan nimi/Järjestön nimi

Päivitetty 1.6. klo 11:54. Ilmaisu "nälänhätä" on korvattu sanoilla akuutti nälkä.