Tiedote

Maailma kylässä -festivaalin sanoma tavoitti uutta yleisöä

Arvioiden mukaan lähes satatuhatta kävijää tutustui viikonlopun aikana Maailma kylässä -festivaalin kulttuuri- ja asiaohjelmaan. Myös valtiovalta oli vahvasti kiinnostunut festivaalin teemoista.
Kepan tiedote
28.5.2005

Kuva:Tarja Halonen Maailma kylässä -festareilla (Kuvaaja: Riikka Kiljunen

"Mediassa ja yleisön taholta on tätä vuonna huomattu aiempaa selvemmin festivaalin asiasisältö, runsaan kulttuuritarjonnan lisäksi. Siinä mielessä katsomme onnistuneemme hyvin tapahtumalle asetetuissa tavoitteissa", toteaa festivaalin järjestäneen Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen. "Festivaali tavoitti entistä laajemman yleisön. Tämä viestii siitä, että tsunamikatastrofin jälkeen kansainvälinen hätä puhuttaa ja koskettaa suomalaisia edelleen."

Festivaalivieraiden joukossa oli myös tasavallan presidentti Tarja Halonen. Presidentti Halonen ja tohtori Pertti Arajärvi vierailivat tapahtumassa sunnuntaina ja tutustuivat muun muassa Rautatientorin Amazonas-näyttelyyn.

Valtiovallan kiinnostus festivaalin teemoihin näkyi myös ulkoministeriön vahvana osallistumisena: ministeriöllä oli festivaaleilla oma osastonsa, ja tapahtumassa vierailivat sekä ulkoministeri Erkki Tuomioja että ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki.

Festivaalin keskustelulavalla ministeri Lehtomäki puhui sunnuntaina Suomen kehitysyhteistyöstä kansanedustaja Anni Sinnemäen kanssa. "Kehitysyhteistyö on tänä vuonna näkynyt julkisessa keskustelussa sekä eduskunnassa ja muualla yhteiskunnassa vahvemmin kuin koskaan ennen", Lehtomäki totesi. "Siitä suuri kunnia kuuluu kansalaisjärjestöille."

Lehtomäki myönsi keskustelussa jälleen kerran, että hallitusohjelmaan kirjattu tavoite saavuttaa kehitysavussa 0,7 prosentin taso kansantulosta vuoteen 2010 ei vaikuta nykytahdilla todennäköiseltä.

Muun muassa Suomen kehitysrahoituksen lisäämisen ja muiden globaalin köyhyyden vastaisten toimien puolesta päättäjiin vetoava Poseeraa parempi maailma -valokuvakampanja saavutti festivaaleilla suuren suosion. Kampanjassa rikottiin 2 000 kuvan raja. Kuvista kootaan syksyllä eduskuntaan näyttely.

Lisätietoja:
Promoottori Aila Kinnunen, aila.kinnunen@kepa.fi, gsm 0500 638 400
Festivaalituottaja Kai Artes, kai.artes@kepa.fi, gsm 040 543 8979

Painoresoluutioisia pressikuvia Maailma kylässä -sivuilla