Tiedote

Maailma kylässä -festivaali keräsi yli 60 000 kävijää

Maailma kylässä -festivaalilla vieraili tänä vuonna yli 60 000 kävijää. Festivaalin pääteemana oli vapaaehtoistoiminta, mikä näkyi muun muassa vapaaehtoisjärjestöjen osastolla, jossa järjestöt ja festivaalikävijät etsivät toisiaan tositarkoituksella.
Kepan tiedote
28.5.2006

Festivaalin suurimpia vetonauloja olivat espanjalainen La Kinky Beat, ranskalais-algerialainen Mad Sheer Khan ja kotimainen Don Johnson Big Band. Festivaalin päätti Trio Töykeiden ja vietnamilaisen Dac Thien Quyenin yhteisesitys sunnuntai-iltana.

Asiaohjelmassa nousivat esiin ajankohtainen Aasia ja kehityspoliittiset teemat. Festivaalilla vieraillut valtionvarainministeri Eero Heinäluoma kehotti pitämään kehitysyhteistyötä esillä myös ensi kevään vaalikampanjoinnissa.

"Meille tämä on tärkeä signaali siitä, ettei valtionvarainministeriö tyydy olemaan vain rahaa jakava hallintoviranomainen, vaan ottaa osaa aktiivisesti suomalaisen yhteiskunnan arvokeskusteluun", toteaa tapahtuman pääjärjestäjän Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen.

Ensi kevään vaaleihin tähtää myös "Terveisiä jostakin Suomesta" -korttikampanja, jossa kerätään köyhyydenvastaisia postikorttiterveisiä kansanedustajille. Festivaalilla korkea-arvoisin kortinkirjoittaja oli tasavallan presidentti Tarja Halonen. Halosen ja tuhansien muiden kirjoittamat kortit luovutetaan maalisvaaleissa valituiksi tulleille kansanedustajille ensi vuoden Maailma kylässä -festivaalin yhteydessä.

Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Pekka Timonen kiitteli tapahtuman avajaistilaisuudessa Kepaa toimivasta yhteistyöstä ja muistutti siitä, että Maailma kylässä -festivaalista on tullut olennainen osa Helsingin moni-ilmeistä kaupunkikuvaa.

Lisätietoja:
Johanna Eurakoski, Maailma kylässä -festivaalin promoottori, 0400-879 333

Lisää tietoa aiheesta