Tiedote

Kepa: Hankesuunnitelmien palautejärjestelmää kehitettävä

Kepan hallitus esittää huolestumisensa ulkoasiainministeriön kansalaisjärjestöyksikön vuodelle 2005 tekemien hanketukipäätösten korkean hylkäysprosentin johdosta.
Kepan tiedote
22.12.2004

60 prosentin hylkäysaste on Kepan mielestä negatiivinen viesti kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön laadusta ja merkittävyydestä. Lisäksi se saattaa vähentää järjestöjen kiinnostusta kehitysyhteistyötä kohtaan pitkällä aikavälillä.

Rakentavan palautekulttuurin luominen voisi olla keskeinen tekijä laadun nostamisessa. Jotta kansalaisjärjestöt voisivat parantaa kehitysyhteistyöhankkeidensa laatua, pelkkä koulutus ei riitä.

Tämän vuoksi kansalaisjärjestöyksikön olisi hyvä esittää kielteisen rahoituspäätöksen saaneille järjestöille päätöksen perustelut ja suositukset hankesuunnitelmien kehittämiseksi. Valtionapulaki ei edellytä palautteen antamista, mutta sen antaminen lisäisi osaltaan hankehallinnon läpinäkyvyyttä ja hyvää hallintoa.

Kepan hallitus toivoo, että ministeriö ja kansalaisjärjestöt voisivat entistä tiiviimmin tehdä yhteistyötä hankkeiden laadun ja hallinnon parantamiseksi.

Lisää tietoa aiheesta

UM:ltä tukea 106 järjestöhankkeelle: "Laadun on parannuttava"