Maailman onnellisimmat kansat asuvat Latinalaisessa Amerikassa, ainakin jos Happyplanetindex.org-sivustoon on uskominen. Sivustolla voi mitata myös oman onnellisuusindeksinsä.
Kuva:
Happyplanetindex.org
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Nyt vuorossa onnellisimmat maat, kehitysuniversumi, 2000 vuoden taloushistoria, vesimainokset ja jalkapallofilosofia.
Jukka Aronen
21.6.2012

1. Maailman onnellisimmat maat

Happy Planet Index mittaa maailman maita sen mukaan, kuinka monta pitkää ja onnellista elämää ne kykenevät tuottamaan ympäristöä tuhoamatta. Tänä vuonna maailman onnellisimmiksi maiksi valikoituivat Costa Rica, Vietnam ja Kolumbia. Paras EU-maa oli Britannia, joka nappasi sijan 41. Suuria putoajia olivat Espanja ja Kreikka.

2. Kehitysuniversumi

Ensin tuli nettipalvelu, jossa pystyi zoomaamaan planeettoja ja galakseja maailmankaikkeudessa. Nyt sama idea on toteutettu maailman kehyrahoilla. Voit vertailla nopeasti vaikkapa UNICEFin apubudjettia Avatar-elokuvan tuottoihin.

3. Taloutta 2000 vuoden ajalta

Mikä oli maailman suurin talous vuonna nolla? Tähän ja moneen muuhun kysymykseen vastaa yksi yksinkertainen graafinen käppyrä, joka summaa kahden vuosituhannen taloushistorian.

4. Vesimainoksia

YK:n järjestämässä Drop by Drop -kilpailussa haettiin eurooppalaisia sanomalehtimainoksia veden säästämiseksi. Kilpailun helmet on nyt laitettu nettiin. Kannattaa katsoa.

5. Kehy vs. jalkapallo

Kaikki tietävät, että jalkapallon korkein päättävä elin FIFA kärvistelee korruptiosyytteissä, mutta olisiko kehityspolitiikkaa tekevillä jotain opittavaa... jalkapallolta? Kyllä, ehdottaa Rakesh Rajani.