Kuva:
Nelson Mandela Centre of Memory
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Tällä kertaa vuorossa Nelson Mandela, Maailmanpankin hankkeet, köyhyys ruokakaupan tiskillä, Afrikan kännykkäräjähdys ja intialainen ovikellokampanja.
Jukka Aronen
30.3.2012

1. Nelson Mandelan arkisto

Google on ollut mukana keräämässä Nelson Mandelan elämän paloja yhteen digitaaliseksi arkistoksi. Lopputulos on hieno visuaalinen verkkopalvelu.

2. Maailmanpankin hankkeet kartalla

Maailmanpankki on planeetan suurin kehitysrahoittaja, mutta missä pankin hankkeet sijaitsevat? Karttapalveluun on merkitty 30 000 projektia, ja niihin voi tutustua detaljitasolla.

3. Miltä köyhyys näyttää ruokakaupassa?

Pekingiläinen taloustieteilijä ja valokuvaaja tutkivat, paljonko virallisella köyhyysrajalla elävä pystyy ostamaan ruokaa. Ostoksia kuvattiin muun muassa Australiassa, Madagascarilla, Ranskassa ja Nepalissa.

4. Afrikan kännykkäräjähdys

Viime vuonna Afrikassa oli 500 miljoonaa kännykkää. Vuonna 2016 tulee vastaan jo miljardin raja. Millaista muutosta matkapuhelimet tuovat ihmisten elämään? Siitä kertoo tiivistetysti USAIDin infografiikka.

5. Soita ovikelloa

Intiasta on leviämässä maailmalle kampanja, jolla ehkäistään naisiin kohdistuvaa kotiväkivaltaa. Yhtenä keskeisenä keinona on ovikellon soittaminen.