Siniseksi värjätyillä alueilla on paljon ihmisiä ja vähän nettiyhteyksiä.
Kuva:
Gregor Aisch
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Tällä kertaa esillä maailman nettikäyttäjät, aids-tilkkutäkki, 20 kirjaa, eettisten yritysten hakemisto ja Occupy-liikkeen juuret.
Jukka Aronen
9.12.2011

1. Netti ja väestö
Internet leviää hitaasti ympäri maailman, mutta joillain alueilla on yhä vähän nettiyhteyksiä. Hieno visuaalinen maailmankartta näyttää, missä ollaan verkossa ja missä ei.

2. Aids-tilkkutäkki
One ja [RED] virkkaavat netissä valtavaa tilkkutäkkiä, jonka avulla muistutetaan, että miljoonat hiv-potilaat ovat yhä vailla lääkitystä. Suunnittele oma ruutusi täkkiin ja koristele se vaikkapa Facebook-kuvillasi.

3. 20 kirjaa 100:lta aivolta
Foreign Policy -lehden sadan globaalin ajattelijan listalle päässeiltä kyseltiin kirjasuosituksia. Eniten mainintoja saaneista kirjoista laadittiin top 20 -lista.

4. Ecofinland
Uudella sivustolla esitellään suomalaisia eettistä liiketoimintaa harjoittavia yrityksiä. Hakemisto helpottaa etenkin ekologisten tuotteiden etsintää. Mukana myös matkailualan yrittäjiä.

5. Occupy-liikkeen juuret
The New Yorker -lehden tarina siitä, kuinka Adbusters-lehti synnytti Occupy Wall Street -liikkeen. Ihan ensiksi varattiin verkkosivujen osoite.