Poor Economics -sivusto esittelee myös köyhien tupakanpolttoa ja alkoholinkulutusta.
Kuva:
Pooreconomics.com
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa köyhien talous, Occupy-liike, hyvät uutiset, kiltteys ja Jeesuksen ruokamarkkinat.
Jukka Aronen
24.11.2011

1. Köyhien talous
Banerjee & Dulflon hienon "Poor Economics" -kirjan datasta on koostettu upea verkkosivusto, josta voi tutkia, miten maailman köyhät elävät käytännössä. Kuinka monella Brasilian maaseudulla asuvalla on televisio? Miksi Indonesiassa otetaan pienlainoja, muttei säästetä varoja pankkiin?

2. Occupy-liikkeen vastavoima
Washingtonissa majaansa pitävä lobbausfirma jäi kiinni, kun se yritti tarjota palveluksiaan finanssialan asiakkailleen. Millaisia palveluksia? Luoda negatiivisia tarinoita Occupy Wall Street -liikkeestä satojen tuhansien dollareiden maksua vastaan.

3. Hyviä uutisia
Foreign Policy -lehti listaa Yhdysvaltojen kiitospäivän kunniaksi 10 asiaa, joista meidän pitäisi olla kiitollisia. Maailma on entistä vauraampi ja rauhanomaisempi - ja sen asukit koko ajan fiksumpia.

4. Tuleeko meistä kilttejä?
Edellisen linkin hengessä sankaritoimittaja Nicholas D. Kristof kehuu Steven Pinkerin uutta kirjaa, jonka mukaan sodat ovat vähenemässä, väkivalta on laskussa, samoin rasisimi ja seksismi.

5. Vapahtaja ja köyhät
Jeesus kehottaa satiirisessa sarjakuvassa opetuslapsiaan antamaan köyhille ilmaista ruokaa - sillä seurauksella, että paikalliset ruokamarkkinat romahtavat.