Blogi

Video: Eriarvoisuuden ei ole pakko olla tulevaisuutta

Tuoreella videolla kuullaan kokemuksia eriarvoisuudesta sekä etelän että kotimaan perspektiivistä. Katso video ja osallistu keskusteluun!
Outi Puukko
11.9.2014

Kun panamalaiseen alkuperäiskansaan kuuluvan Candido Mezuan äiti aloitti koulun, raahattiin hänet hiuksista ulos - konkreettinen esimerkki eriarvoisuudesta, johon liittyvät tunteet ovat hyvin samankaltaisia kaikkialla maailmassa, vaikka kokemukset ovat erilaisia.

Eriarvoisuus näkyy taloudellisten resurssien epätasaisena jakautumisena sekä mahdollisuuksissa osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnassa.

***

YK:n uusien kestävän kehityksen tavoitteiden kannalta yksi oleellisimmista kysymyksistä on, miten eriarvoisuuden globaali kasvu pysäytetään.

Kansalaisjärjestöt kampanjoivat nyt syyskuussa YK:n yleiskokousviikon alla sen puolesta, ettei eriarvoisuuden ole pakko olla tulevaisuutta. Klikkaa itsesi mukaan kansainvälisen Beyond 2015 -verkoston kampanjaan tästä.

***

Eriarvoisuus on tänä vuonna pääteemana myös Kepan kehityspoliittisessa päivässä 11. marraskuuta. Merkitse päivä kalenteriisi ja tule mukaan keskusteluun!

Lisätietoa