Blogit

Fingon blogissa omat ja jäsenjärjestöjemme asiantuntijat puhuvat kehityskentän näkökulmista ja ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin.
Uusimmat blogit
Kuvituskuva.

Korona on vaikeuttanut monien järjestöjen toimintaa. Helpotusta tarvitaan, sillä notkahdukseen ei nyt ole varaa: pandemian keskellä järjestöjen tekemä työ on tullut yhä tärkeämmäksi. Jatkossa olisi keskusteltava myös siitä, miten nykyinen omarahoitusvelvollisuus voitaisiin neuvotella pysyvästi pienemmäksi.
Lue lisää »
Outi Hakkarainen

Laaja joukko eurooppalaisia järjestöjä lähetti kannustuskirjeen ryhmälle meppejä, jotta Euroopan parlamentti pysyisi tiukkana EU:n suuryritysten julkista maakohtaista veroraportointia koskevissa neuvotteluissa. Kirje lähetettiin niille mepeille, jotka ovat toimineet erityisesti asian eteen. Suomalaisista ovat mukana Heidi Hautala ja Sirpa Pietikäinen. Varsinaiset poliittiset neuvottelut alkavat torstaina 15. huhtikuuta.
Lue lisää »
Kuvituskuva. Verotus.

Ulkoministeriö tuoreen linjauksen tavoitteena on varmistaa, että kehitysyhteistyövaroin tuettavat yritykset toimivat verovastuullisesti. On hienoa, että Suomi huomioi kehitysyhteistyössään verotuksen oikeudenmukaisuutta ja yritysten vastuullisuutta. Linjauksen todelliset ohjausvaikutukset kuitenkin tarkentuvat vasta, kun yritystuki-instrumentit huomioivat linjauksen vaatimukset omissa rahoituskriteereissään.
Lue lisää »
Eurodadin järjestämä mielenosoitus Brysselissä. Kuvituskuva.

Kansainvälisen veropolitiikan rakenteellinen uudistaminen ja muiden globaalia vero-oikeudenmukaisuutta edistävien tavoitteiden saavuttaminen on hidasta puurtamista, mutta asioita myös nytkähtää eteenpäin. Helmikuun hyviä uutisia ovat FACTI-paneelin loppuraportin suositukset ja suuyritysten julkista maakohtaista raportointia koskevan direktiivin käsittelyn eteneminen EU:ssa.
Lue lisää »