Fingon analyysit syventyvät sekä kehityksen ydinkysymyksiin että uusimpiin trendeihin. Analyyseja tekevät Fingon asiantuntijoiden lisäksi tutkijat, kirjailijat ja vapaat toimittajat.
Suuri osa kehittyvien maiden väestöstä on nuoria. On aika suunnata huomio väestörakenteen mahdollisuuksiin Afrikan tulevaisuuden kannalta, kirjoittaa kenialainen innovaatioasiantuntija Lynda Kigera.
EU:n uudet suunnitelmat lisätä entisestään yksityistä rahaa ja lainaa kehitysrahoitukseen voi jopa vaikeuttaa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista, kirjoittaa kehitysrahoituksen asiantuntija Jan Van de Poel.
Ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuen kehittämistä tulee jatkaa ja turvata järjestöille vakaat mahdollisuudet toteuttaa laadukasta globaalikasvatus- ja kehitysviestintätyötä myös tulevaisuudessa, kirjoittaa Fingon globaalikasvatuksen asiantuntija Anna Kivimäki-Pelluz.
Fingon kehityspolitiikan asiantuntija vietti kolme kuukautta miehitetyllä Länsirannalla ja yllättyi siitä, kuinka ristiriitaisilta kansainvälisen yhteisön ja EU:n toimet palestiinalaisten arjessa näyttivät.
Paras vaihtoehto Agenda 2030 -tavoitteiden rahoittamiseen ovat valtioiden omat verotulot, mutta valtioiden veronkantokyky vaihtelee rajusti. Suomi voisi tukea nykyistä vahvemmin kehittyvien maiden veropolitiikan ja -käytäntöjen vahvistamista.
Robottiaseet ovat aloittaneet sodankäynnin kolmannen vallankumouksen. Nyt niistä puhutaan jo Suomen hallitusohjelmassakin. Kiitos tästä kuuluu rauhanjärjestöjen pitkäjänteiselle työlle.
Innovaatiot houkuttavat, mutta monet järjestöt arastelevat työhön ryhtymistä. Innovaatioihin panostaminen edellyttää strategisia valintoja ja verkostoja ruohonjuurille saakka, sanovat Fingon innovaatiotyön uudet kasvot Mika Välitalo ja Emma Nkonoki.